facebook
Ordrer afgivet før kl. 14.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR
FSC

FSC (Forest Stewardship Council) har etableret et globalt certificeringssystem, der fører tilsyn med specifikke skove og garanterer, at de forvaltes i overensstemmelse med de miljømæssige, sociale og ejendomsmæssige standarder, der er defineret af FSC. Dets primære rolle er at certificere ledelsessystemer, der opfylder disse kriterier, og at overvåge den efterfølgende forarbejdning af træet.

FSC-certificering, som er det grønne træ, blev lanceret i slutningen af 1980'erne som en reaktion på den uansvarlige ødelæggelse af skove, herunder tropiske skove. Certificering gives, når de strenge krav i FSC-standarden er opfyldt, hvilket dækker miljømæssige, sociale og ejendomsrelaterede aspekter. Skovforvaltningen skal overholde alle relevante love i det pågældende land, internationale aftaler og traktater og opfylde alle de principper og kriterier, der er fastsat i FSC-standarden. Hvis skovejeren opfylder alle betingelserne, får han ret til at bruge FSC-symbolet, som adskiller hans tømmer på markedet fra tømmer af usikker oprindelse.

Når en forbruger køber et produkt med FSC-logoet, er han eller hun sikker på, at træet kommer fra skove, hvor der er taget hensyn til bæredygtighed. I dag er det muligt at købe mere end 20.000 typer produkter med FSC-logoet, herunder certificerede møbler, legetøj, vinduer, døre, trapper, husholdningsapparater og gør-det-selv-produkter. Selv store konstruktioner som huse og broer er bygget af FSC-træ. FSC er også begyndt at blive brugt i papirindustrien. Besøg http://www.czechfsc.cz/ for mere information.

Kategori
Top