facebook
Ordrer afgivet før kl. 14.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR

Ecocert

Ecocert

Ecocert er en uafhængig global institution, der har specialiseret sig i kontrol og certificering af produkter, der indeholder ingredienser fra kontrolleret økologisk landbrug. Det er i dag en af de førende certificeringsvirksomheder for produkter inden for mange sektorer, herunder økologisk kosmetik.

Ecocert i Frankrig blev grundlagt i 1991 og er nu en af de største globale certificeringsvirksomheder for naturlige og økologiske produkter. Det opererer i mere end 80 lande, og alene i Frankrig sporer det mere end 70 % af producenterne af økologiske produkter.

Hvert produkt skal indeholde mindst 95 % naturlige ingredienser. Produkter, der er certificeret af denne virksomhed, skal også opfylde specifikationer for deres produktion, begyndende med dyrkning og indkøb af råvarer. De skal være naturlige, hvoraf en vis andel skal komme fra kontrolleret økologisk landbrug, og der foretages også kontrol af opbevaring, hygiejneforhold under forarbejdning, økologisk produktionspraksis, genanvendelighed af emballage og læsbarhed af etiketter for forbrugerne.

Ecocert-mærkede produkter må ikke indeholde genetisk modificerede råvarer, parabener, phenoxyethanol, nanopartikler, silikoner, PEG-derivater, syntetiske parfume- og farvestoffer og produkter, der stammer fra døde dyr.

Afhængigt af mængden af økologiske kvalitetsråvarer, der anvendes, gives der to typer certificering:

 1. Ecocert økologisk kosmetik - skal opfylde følgende krav:

  • mindst 95 % af alle ingredienser er af naturlig oprindelse,
  • mindst 95 % af alle ingredienser er af vegetabilsk oprindelse,
  • mindst 10 % af alle ingredienser efter vægt skal komme fra økologisk landbrug.
 2. Ecocert Natural Cosmetics - skal opfylde følgende krav:

  • mindst 95 % af alle ingredienser skal være af naturlig oprindelse,
  • mindst 50 % af alle ingredienser er af vegetabilsk oprindelse,
  • mindst 5 % af alle ingredienser efter vægt skal komme fra økologisk landbrug.

Mere information her: http://www.ecocert.com/

Kategori
Top