facebook
Ordrer afgivet før kl. 14.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR
CPK

Med den stigende interesse for miljøspørgsmål er der kommet et nyt tjekkisk miljømærke kaldet CPK (Certified Natural Cosmetics), som er baseret på reglerne fra det franske firma Ecocert, på hjemmemarkedet. Dette certifikat erklærer, at der ikke er syntetiske eller skadelige kemikalier i kosmetiske produkter.

Selvom der ikke er nogen officielle retningslinjer, der definerer, hvad der kan mærkes som "naturlig kosmetik" eller "økologisk kosmetik" i Tjekkiet (i modsætning til fødevarelovgivningen), kan producenten bestemme, hvilke produkter der skal mærkes på denne måde. Det kan føre til vildledende mærkning af produkter, der tager naturens kappe på, selv om de er fulde af oliederivater og syntetiske ingredienser.

CPK-mærket, der blev etableret i 2007, har til formål at hjælpe forbrugerne med at navigere på kosmetikmarkedet, fremme sundheden og beskytte miljøet. Enhver producent kan ansøge om denne certificering, og så længe deres produkt opfylder standarderne, kan de vise CPK-logoet på deres emballage som en garanti for ægtheden af de naturlige ingredienser.

CPK-certifikatet udstedes af KEZ - Control of Organic Agriculture o.p.s., som er et uafhængigt kontrolorgan, der også fører tilsyn med økologisk landbrug. Et af hovedkravene for at opnå certifikatet er, at der udelukkende anvendes naturlige råvarer, som er udvundet på en måde, der minimerer påvirkningen af miljøet.

Det kosmetiske produkt må ikke indeholde skadelige eller syntetiske stoffer. Det er forbudt at bruge GMO'er, oliederivater, kemiske konserveringsmidler, kunstige farver, kemiske UV-filtre og materialer, der er fremstillet ved at dræbe et dyr (der er undtagelser for lanolin, honning eller mælk, som ikke kræver, at et dyr dør). Test af kosmetik på dyr er også forbudt.

Som de fleste andre certificeringsorganer fokuserer CPK ikke kun på kosmetikkens sammensætning, men også på, hvordan den er fremstillet, og på emballagematerialerne. Der lægges vægt på emballage, der kan genbruges og er miljøvenlig.

Kategori
Top