facebook
Ordrer afgivet før kl. 12.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR

Forårets detox

Forårsdetox

Forårssolen titter allerede frem, og du skal også begynde at genoplive din krop. Vinterens afslapning er forbi, og aktiviteterne begynder. Du har brug for at strække ud og rense din krop. Hvis du føler, at du ikke har gjort noget for dig selv i vinter, så prøv en forårsdetox, som vil give dig en fantastisk opfriskning og kickstart. Vi fortæller dig, hvordan du gør.

Hvorfor en forårsdetox, og hvad du kan forvente

Hvis du oplever træthed, dårligt humør, mavesmerter og har svært ved at komme i gang om vinteren, er det en god idé at lave en forårsdetox. For at rense din krop og genvinde styrken til sommerens aktiviteter. Om vinteren dyrker man ikke så meget sport på grund af det dårlige vejr, men kaster sig i stedet over fede, tunge måltider og slapper af. Kolesterolniveauet stiger, hvilket tilstopper blodkarrene. Musklerne er også svagere, hvilket bidrager til ryg- og hovedpine.

Forårsdetox vil befri dig for mange lidelser. Du renser dine tarme og strækker din krop. Du får vitaminer og masser af ny energi ind i kroppen, som du ikke kun får fra solen, men også fra din kost. Din lever, dit hjerte og dine nyrer vil også få ny styrke. Det er en slags udrensning af kroppen. Efter en forårsdetox vil du føle dig forfrisket og fuld af energi.

Begynd med at løbe

Intet sætter mere gang i kroppen end sund bevægelse. Hvis du normalt ikke dyrker sport om vinteren, så prøv at begynde at løbe. Sved giftstofferne ud af dit system, og stræk ud. Husk altid at varme op, før du løber, for at holde dine muskler varme. Det vil også hjælpe dig med at tvinge dig selv til at begynde at løbe i første omgang. Du kan varme op derhjemme eller ude på engen.

Løb er den nemmeste måde at træne på. Du behøver ikke noget udstyr til det, bare sko af god kvalitet. Hvis du ikke bryder dig om at løbe, kan du prøve at jogge eller cykle. At gå hurtigt hjælper også med vægttab. I løbet af vinteren vil du let svede de ekstra kilo af og få stærke muskler.

Prøv urter

Foråret giver os også urter. Brændenælder, mælkebøtter og bjørneklo er friske fra jorden. Især brændenælder er fulde af vitaminer og indeholder jern. Lav brændenældesalat eller påskefyld. Som en del af en detox kan du bruge urter til at udrense kroppen. Drik urtete af blandinger, som bruges til at komme af med ophobede giftstoffer.

En te lavet af brændenælder, tusindfryd og kamille vil rense dit blod, og til afgiftning af leveren skal du tage marietidsel regelmæssigt. Kløver eller grønne birkeblade til nyrerne vil også hjælpe dig.

Sunde smoothies og kosttilskud

Smoothies er en del af en forårsdetox. Sunde smoothies, der fylder dig op og giver dig energi. Det er et vitaminboost, og du taber nogle kilo med en smoothie. Spinat, brændenælder, salat, agurk, gulerødder eller rødbeder eller frugt kan bruges i smoothies. Æbler, pærer, mango, bananer, appelsiner eller frø som chia er gode valg.

Smoothies findes i mange forskellige varianter, og du skal bare blende ingredienserne i en blender. Du kan også lave en mælkesmoothie med f.eks. bær, hindbær eller jordbær. Du kan også lave en ingefærsmoothie eller en krydderi-, kanel- eller chokoladesmoothie.

Drikke vand

Det er vigtigt at drikke for at rense kroppen. Det er nødvendigt for at rense nyrerne og fjerne giftstoffer fra kroppen. Du bør drikke hele året rundt, men om foråret kan du drikke urtete eller mineralvand. Husk altid at tage vand med, når du løber, så du ikke bliver overophedet og kollapser.

Begræns junkfood

En omfattende afgiftning af kroppen indebærer også en ændring af din kost. Det er nødvendigt at slippe af med kemikalier, ethere og alt det usunde, som vi normalt indtager gennem vores kost. Indtag en sund livsstil og rens din krop.

Spis flere grøntsager og frugter, og skær usundt fedt væk. Brug olivenolie, som indeholder omega-3-fedtsyrer, der er gode for hjertet. Inkluder fisk og magert kød i din kost i stedet for fed og tung mad. I sommermånederne er det bedre med lette måltider, som ikke belaster maven.

Morgenmad med sund kost og fitness

Det er et godt tidspunkt at begynde på en sund kost om foråret. Inkorporer fitness-morgenmad for at få dig i gang med dagen. Spis havregryn med frugt eller kornbrød eller sprød müsli med mælk. Det seneste hit er hjemmebagt granola. Bare bland havregryn med tørret frugt, nødder og frø, dryp med sirup eller honning, bag i ovnen, og så har du en god morgenmad. Det kan også opbevares og er altid lige ved hånden.

Få nok søvn regenererer krop og sjæl

Forårstræthed er ret almindeligt i forbindelse med vejrforandringer. Du kan bekæmpe den med masser af søvn. Du vil føle dig udhvilet og frisk, når du får en god nats søvn. Hold dig til et søvnskema, og udvikl vaner, der hjælper dig med at falde let i søvn om aftenen.

Kogte fødevarer

Når du afgifter din krop, er du nødt til at genoprette mikrofloraen i din tarm. Fermenterede fødevarer kan hjælpe dig med det. Det er sjovt at fermentere, så begynd også at fermentere dine fødevarer derhjemme, og du vil få mange vitaminer og sundhedsmæssige fordele. Du kan fermentere grøntsager, svampe, mejeriprodukter, ost, bælgfrugter eller drikkevarer. Ikke alene vil du føle dig sundere, men du vil også tabe dig lettere.

Sdílet:
Kategori
Top