facebook
Ordrer afgivet før kl. 14.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR

Hvordan man hærder op

Vil du gerne øge din immunitet gennem hærdning, men mangler inspiration til den rigtige praksis? Vi har samlet nogle enkle tips til at guide dig gennem hærdningens verden og skitsere, hvordan du gør det så effektivt som muligt.

Solbadning og afkøling

Den mest almindelige metode til hærdning er nok brugen af saunaer og efterfølgende afkølingsbehandlinger. Efter et par minutter i saunaen, hvor temperaturen ofte er omkring de 100 grader, kommer afkølingen med et sikkert stød til kroppen. Det giver kroppen mulighed for at tilpasse sig temperaturændringen, hvilket logisk nok hærder kroppen og forbedrer dens immunforsvar. På den anden side fraråder eksperter på det kraftigste, at man går i sauna uden at køle af.

Kolde brusere

Hvis du vil hærde op derhjemme, kan det være en trøstende nyhed, at du kan klare dig med bare et brusebad. Et iskoldt brusebad om morgenen vil have en meget positiv effekt på din opfattelse af temperaturændringer, hvis du tager det regelmæssigt.

Afkøling med isvand

Hvis du vil gå et skridt videre, kan du kaste dig ud i isvandshærdning i damme eller søer. I vintermånederne bliver disse vandområder et paradis for alle, der elsker hærdende regenerering. Vær dog altid opmærksom på din sikkerhed, hærd kun dig selv i nærheden af andre mennesker, og følg de korrekte procedurer for at undgå at bringe dit helbred i fare. Før du bruger denne hærdningsmetode, er det desuden tilrådeligt at anvende mildere hærdning i længere tid, for eksempel gennem de førnævnte isbrusere.

Kryokamre

. Kryokamre fungerer faktisk efter det modsatte princip af saunaer. Ved at lukke kroppen inde i et rum med meget lav temperatur får kroppen igen et positivt chok, hvilket har en gavnlig effekt på muskelregenerationen og selvfølgelig på hærdningen.

Sdílet:
Kategori
Top