facebook
Ordrer afgivet før kl. 14.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR

Sådan bliver du sund

Som kvinder sætter vi ofte os selv i baggrunden. At tage sig af husholdningen, børnene, gå på arbejde og tage sig af andre slægtninge er alt sammen vigtigere for os end vores personlige velbefindende. Men til alt det har du brug for styrke, sundhed og et afbalanceret sind. Hvis du ikke passer på dig selv, vil du ikke være i stand til at opretholde et sådant engagement i lang tid.

Pas først på dig selv, først da vil du være i stand til at passe på andre.

  1. Undgå wellness-underskud

Ting som boblebade med olier og epsomsalt, ansigtsmasker eller dyre ansigtsbehandlinger hos kosmetologen falder ind under kategorien egenomsorg. Men det omfatter meget mere end disse godbidder, som vi sjældent og ofte med dårlig samvittighed kaster os over.

Det handler om at tage sig af vores fysiske, mentale og åndelige sundhed. Det er ikke en luksus, men en nødvendighed. Et underskud af velvære kan manifestere sig i form af nedsmeltninger, spændinger, angst og udbrud, der, hvis de ikke håndteres, kan føre til langvarig depression eller sygdom.

På grund af konstante hormonelle forandringer og behovet for at multitaske bliver kvinder konstant udfordret, så det er vigtigt at tage egenomsorg alvorligt.

Andre måder at forbedre dit sundhedsunderskud på:

. > . - gå udendørs

  • smil
  • gør noget, du virkelig nyder
  • stå op for dig selv
  • tag en lur

. 2. Frigør din indre styrke gennem åndedrætsarbejde

. Bevidst forbundet vejrtrækning er normalt en timelang intensiv session ledet af en terapeut og ledsaget af musik. I en sådan praksis kan du få adgang til og frigøre dybe indre blokeringer. Du kan få indsigt i dit liv, som du måske ikke har haft adgang til før. Den energetiske effekt varer derefter meget længere end blot sessionens varighed.

Åndedrætsarbejde kan frigøre din indre kraft på måder, du ikke ville forvente. Det er intenst og blidt på samme tid, og det er helt sikkert befriende.

  1. Giv dig selv 30 minutters motion hver dag

. En regelmæssig halv times træning kan stort set hjælpe med at kontrollere alle metaboliske markører. Motion, der leverer ilt og næringsstoffer til musklerne og samtidig hjælper det kardiovaskulære system med at arbejde mere effektivt, vil give din krop det løft, den har brug for til at fortsætte med at arbejde effektivt.

Med regelmæssig motion kan du nemt afværge et liv med piller, der skal tages, hvis du udvikler unormale hormonniveauer. Motion hjælper ikke kun med at tabe et par kilo, men fører også til øgede iltniveauer i hjernen, forbedret hukommelse og koncentration og reduceret risiko for depression.

Det virker som en kognitiv stimulator og fremmer kreativiteten på en billig og sund måde.

4. 4. Lær fem minutters meditation -------------------------------

Mens du får størst udbytte af meditation gennem hyppige gentagelser, kan bare fem minutters meditation faktisk give hurtig stressreduktion.

Jo mere du praktiserer meditation, jo stærkere bliver din hjerne. Med tiden vil du opdage, at du nyder meditationen mere og mere, og du vil endda øge den tid, du bruger på at meditere. Din mentale udholdenhed vil blive styrket, og du vil opleve, at du har en større evne til at fokusere hele dagen.

De, der kan lide at bevæge sig, foretrækker måske gående meditation.

  1. Opbygning af feminine relationer

Der er ikke noget mere befriende end at komme i kontakt med dine veninder, søstre eller andre nære kvindelige venner. De vil give dig råd, lytte til dig og styrke dit selvværd. At udvikle stærke og sunde kvindelige venskaber er noget, som alle kvinder kan have gavn af.

Kvinder har et bredere repertoire af adfærd end bare kamp eller flugt. Hormonet oxytocin frigives hos kvinder som en del af stressresponsen. Det dæmper kamp- eller flugtreaktionen og opfordrer hende til at fokusere på sine børn og møde andre kvinder i stedet.

Når en kvinde engagerer sig i denne pleje eller forbindelse, frigiver hendes krop mere oxytocin, som yderligere modvirker stress og giver en beroligende effekt. Hos mænd forekommer denne reaktion ikke.

Sdílet:
Kategori
Top