facebook
Ordrer afgivet før kl. 14.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR

Sådan plejer du huden om sommeren

Om sommeren stresses vores hud af øget varme, vind og havsalt. Den sveder mere, og den skarpe sol udtørrer huden, som så udvikler rynker. Her er et par tricks til en god sommer med frisk hud.

Overdreven soleksponering er dårligt for din hud

Beskyt dit ansigt og din décolleté mod solen. UV-stråler gør huden brun og trækker hudpigmentet melanin ud af huden. Men det virker også udtørrende på huden, hvilket giver rynker. Brug beskyttende cremer med en høj SPF-faktor, og tag kun solbad i middagsheden. Gå helst ikke ud i solen mellem kl. 11 og 14, men gem dig hellere i skyggen. Cremer og bodylotions med gulerods- eller havtornolie indeholder betacaroten, som hjælper med at producere farve i huden og dermed forhindrer overdreven forbrænding og udtørring. Brug også aftersun-kosmetik, der indeholder panthenol, som har en regenererende effekt.

Hydrering af huden

Sørg for, at din hud er ordentligt hydreret. Brug hydratiserende cremer og væsker med aloe vera og bodylotions med hyaluronsyre, kollagen eller urea. Naturkosmetik som agurk og mineralvand er godt for huden. Til ansigtet er det sundt at vaske sig regelmæssigt med koldt vand, da det vil gøre huden lysere og klarere. Desuden får det dig til at stå op til dagen og få dig til at føle dig forfrisket.

Ernæring og pleje

Om sommeren er det ubehageligt at smøre ansigt og krop med tykke cremer, fordi de klæber til huden og giver øget svedtendens. Men olierne i cremerne er vigtige for at holde huden frisk og aldersløs. Forsøm ikke at smøre dig ind i det mindste om aftenen eller om morgenen, når det ikke er så varmt. Smør ansigt og décolleté med cremer, der indeholder nærende proteiner eller olier. Der findes tørre olier som vindruekerne-, rosen-, kokos-, mandel- eller abrikosolie, som absorberes hurtigt. Hindbærolie indeholder en lille smule SPF-beskyttelse og er også god i sommermånederne.

Rensning af huden

Om sommeren udsættes huden for vejret, og det medfører øget talgproduktion. Det tilstopper porerne og skaber akne og betændelse. Det er derfor, du skal rense din hud regelmæssigt. Produkter, der indeholder aktivt kul, ler eller mudder fra det døde hav, er meget effektive. Cremer, der indeholder hamp eller tea tree-olie, er også antiinflammatoriske. Regelmæssig eksfoliering er vigtig for at befri huden for døde hudceller. Den bliver blødgjort og synligt forynget. Påfør blot en peelingcreme en gang om ugen, og rens huden med cirkulære bevægelser.

Masker og naturlige midler

Sommeren er det rette tidspunkt for naturkosmetik. Kamille og morgenfrue eller lavendel er antiinflammatoriske og gode for huden. Lav f.eks. et afkog af urter eller en ansigtsmaske. Yoghurt, honning, banan, havregryn, avocado, citronsaft, gurkemeje eller endda kaffe er velegnet. Blomstervand, rosen- eller pebermyntevand med lidt mentol er også behageligt og køler huden. Du kan også bruge kølende spray eller aftersun-geler.

Sdílet:
Kategori
Top