facebook
Ordrer afgivet før kl. 14.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR

Sådan plejer du dit hår om sommeren

Om sommeren er håret udsat for meget stress. Direkte sollys, salt eller klorvand har en negativ effekt på spidserne, håret flosser og knækker. Her er nogle tips til, hvordan du passer på dit hår i sommermånederne.

Hår om sommeren

Smukt hår er skønhedens krone. Især om sommeren vil vi gerne have en fyldig manke, der står i perfekt kontrast til vores tøj og tilbehør. Men de er meget mere beskadiget af ydre påvirkninger end på andre årstider, så det lykkes ikke altid. Håret knækker og ser tørt og grimt ud.

Saltvandet fra havet eller kloren i swimmingpools, direkte brændende sol, frie radikaler, slibende strandsand og også vinden gør dem ikke noget godt. De er glansløse og livløse. Det er derfor, du skal vælge regelmæssig og ordentlig pleje.

Sommertricks

Børst ikke dit hår, når det er vådt, lad det tørre frit, for eksempel flettet eller bare sådan, og red det kun lejlighedsvis igennem med hånden. Hår, der er vådt, bliver beskadiget af kæmning. Når det er tørt, kan det nemt reddes ud, især hvis du bruger en balsam eller skyllefri balsam.

Brug et solfrit hårprodukt. Det indeholder ingredienser, der beskytter mod UV-stråler og fremmer hydrering. Sprays eller shampoo, genopbyggende masker, beskyttende væsker samt olier eller balsam vil hjælpe med at holde dit hår smukt og friskt gennem sommeren.

Du kan også bruge balsam.

Før du bader, skal du lægge håret i blød i ferskvand for at absorbere vandet og undgå salt- eller klorvand. Efter badet skal du altid vaske dit hår igen i ferskvand for at vaske salt eller klor ud og forhindre yderligere skader.

Håret skal føntørres.

Håret bør ikke føntørres ofte, så det ikke tørrer unødigt ud. En sommerklipning er også en god idé for at lufte ud og fjerne knækkede spidser.

Om sommeren anbefales det at bære en hovedbeklædning, strå- eller stofhat eller et sommertørklæde. Det vil beskytte dit hår mod for meget sol og også dit hoved mod at blive solskoldet.

Det er ikke særlig godt at farve sit hår om sommeren, det er bedre at få en ny farve, før sommervarmen rammer. Ofte vil farven tørre ud og ændre sig delvist. Farv kun spidserne, og vent med at skifte look til en anden gang.

Rigtig ernæring

Hydrering er grundlaget for korrekt ernæring af håret. Brug fugtgivende shampoo og masker, der indeholder aloe vera, hyaluronsyre, glycerin, panthenol eller silke- eller hvedeproteiner. Det er også vigtigt at drikke rigeligt med vand, da næring indefra er afgørende for hårets sundhed.

Nærende hårolier vil få din manke til at skinne igennem og se smuk ud. Brug også argan-, oliven-, jojoba-, avocado- eller kokosolie. Spray eller gnid olien i håret, og lad det virke i mindst en time. Produkter med keratin er også gode til at helbrede skadet hår og forhindre yderligere brud.

Brug en hårmaske en gang om ugen, enten en købt, eller du kan vælge et naturligt alternativ. Med olier, honning, yoghurt eller æg, som er meget gavnlige for hårets sundhed. En ølindpakning er også god, da den vil give næring til håret og få det til at skinne smukt.

Vitaminer, der er gavnlige for håret, er B-, C- og E-vitamin. Du kan bruge hårkosmetik med vitaminer, men også tage dem internt. Komplekset for sundt hår er biotin.

Pleje af hovedbunden

Hårhuden er følsom og kan udvikle forskellige former for eksem, skæl, tørhed eller overdreven svedkirtelproduktion og fedtet hoved. Rødme, svie eller kløe kan forekomme. Særligt utilstrækkeligt tørret hår kan forårsage svamp eller betændelse.

Brug eddike regelmæssigt en gang om ugen som skylning eller urteafkog, morgenfrue, kamille eller lavendel. Burre eller brændenælde er godt for hårvæksten. Hårtonika eller blomsterlotion med f.eks. tea tree-olie, som desinficerer og er antibakteriel, kan også hjælpe.

Glem ikke at anmelde Ferwer på Firmy.cz

Sdílet:
Kategori
Top