facebook
Ordrer afgivet før kl. 12.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR

Folinsyre og dens fordele for menneskers sundhed

Foliesyre eller B 9-vitamin er et stof, der hører til B-vitaminkomplekset og er opløseligt i vand. Det er helt afgørende for, at menneskekroppen fungerer korrekt. Den kommende forårssæson er en god mulighed for at genopbygge den mangel, der er opstået om vinteren. Det er en ideel kilde til frisk energi og styrke og en fremragende hjælper i kampen mod forårstræthed. Det er om foråret, at en lang række planter, urter og de første grøntsager i haven begynder at spire og gro, hvilket er fremragende kilder til det, såsom brændenælder, tusindfryd, mælkebøtte, vejbred, vedbend, purløg, asparges, salat, radise, purløg og spinat.

Hvorfor er folinsyre så vigtig?

Grønne blade og stængler indeholder klorofyl fra fotosyntesen, som faktisk er planternes blod, og som også er afgørende for menneskers sundhed. De indeholder også store mængder folsyre, C-, E- og K-vitamin, kalium, magnesium, calcium, zink og i nogle arter, som f.eks. spinat, også jern. Folinsyre er meget vigtig for den korrekte udvikling af fosteret under graviditeten, og mangel på folinsyre fører til alvorlige fostermisdannelser eller aborter. Det øger immuniteten, dræber vira og bakterier, fremmer korrekt bloddannelse og hjertemuskelfunktion, heler sår, er involveret i produktionen af visse aminosyrer og spiller en nøglerolle i at sænke homocysteinniveauet i blodet. Homocystein er et giftigt stof, der produceres, når man indtager protein, og det er folinsyre, der nedbryder det ved methylering af methionin. Når homocysteinniveauet er højt i blodet, kan der opstå en lang række civilisationssygdomme, herunder kræft.

Kilder til folsyre

En fremragende kilde til folinsyre er alle typer salat - salat, romaine, icebergsalat, oregano, kinakål samt feldsalat, rucola, spinat, mangold, cikorie, porrer eller rabarber. Høje niveauer af folinsyre findes i grøn persille, selleri, purløg eller purpursalat.

Brug af bladgrønt i køkkenet

Løvsyre ødelægges ved kogning, så det bruges hovedsageligt i køkkenet i kolde retter til at tilberede salater og pålæg, de mindre blade kan bruges til at smage til og pynte mange varme og kolde retter, til æg, omeletter, til at drysse på kartofler, bladene og skuddene giver en karakteristisk smag og fremhæver retterne. Bladgrønt er et helt fantastisk udgangspunkt for at lave friske smoothies, de er direkte fyldt med vitaminer, antioxidanter og er en komplet bombe for kroppen. Når du laver mad, skal du kun lade blade som spinat simre i meget kort tid, så den værdifulde folinsyre ikke ødelægges.

Sdílet:
Kategori
Top