facebook
Ordrer afgivet før kl. 12.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR

Bergamot (Citrus bergamia)

Andre navne: Citrus Bergamia (bergamot) olie

Score for skade: 1 (Naturlige stoffer)


Bergamot, også kendt under det videnskabelige navn Citrus Bergamia eller Bergamot Oil, er en citrusplante, der er mest udbredt i Sydeuropa, især i Italien og Grækenland. Den bruges primært på grund af sin duftende tilstedeværelse i parfume- og kosmetikindustrien. Derudover presses bergamot til æterisk olie, som er rig på mange aktive stoffer. Disse er antibakterielle, antivirale, men stimulerer også det menneskelige fordøjelsessystem. Bergamot bruges også i produktionen af likører og andre alkoholiske drikke.

Bergamot findes også i den berømte sorte Earl Grey-te, hvor den tilfører drikken sin karakteristiske smag og aroma. I kosmetikindustrien bruges den til fremstilling af sæber, cremer, lotions eller parfumer, hvor den tilfører en subtil citrusduft. I aromaterapi bruges bergamotolie på grund af dens beroligende og antidepressive virkning. I den farmaceutiske industri bruges den til fremstilling af desinfektionsmidler og medicin, der hjælper med at behandle forskellige sygdomme. I køkkenet bruges den til bagning, som ingrediens i nogle likører og bruges i vid udstrækning til tilberedning af søde retter.

Bergamot (Citrus bergamia) kan findes i følgende produkter

Card image
Morning Dew Solid Deodorant (42 ml) - effektiv i op til 24 timer
Detaljer om produktet
Card image
Morning Dew Solid Deodorant (42 ml) - effektiv i op til 24 timer
Detaljer om produktet
Card image
Morning Dew Solid Deodorant (42 ml) - effektiv i op til 24 timer
Detaljer om produktet
Card image
Morning Dew Solid Deodorant (42 ml) - effektiv i op til 24 timer
Detaljer om produktet
Card image
Morning Dew Solid Deodorant (42 ml) - effektiv i op til 24 timer
Detaljer om produktet
Card image
Morning Dew Solid Deodorant (42 ml) - effektiv i op til 24 timer
Detaljer om produktet
Kategori
Top