Vanillin
Andre navne: Vanillin, Vanillinum
Score for skade: 2 (Derivater af naturlige stoffer)
Vanillin, også kendt som Vanillinum, er et organisk stof med en karakteristisk duft af vanilje. Det er hovedingrediensen, der er ansvarlig for den karakteristiske lugt og smag af vanilje. Dette hvide krystallinske pulver med et smeltepunkt på 81-83 grader Celsius er kemisk set et aldehyd. Dens kemiske formel er C8H8O3, og den er klassificeret som et aromatisk aldehyd. Vanillin er letopløseligt i alkohol, men vanskeligt at opløse i vand.
Vanillin bruges i vid udstrækning i fødevareindustrien, især i konfekture- og bageriindustrien til at give smag til forskellige typer kager, bagværk, konfekture, chokolade, men også til fremstilling af forskellige desserter, is, yoghurt og andre mejeriprodukter. Vanillin tilsættes også til nogle drikkevarer som kaffe, cocktails, likører og andre alkoholholdige drikkevarer for at forbedre deres smag. I parfumeriet bruges det som duftstof i parfumer og forskellige kosmetiske produkter. Ud over fødevare- og kosmetikindustrien bruges vanillin også i den farmaceutiske industri i visse typer medicin og i veterinærmedicin. Den brede vifte af anvendelser af dette aldehyd viser dets alsidige egenskaber og popularitet.
Du finder ikke dette stof i vores produkter. Prøv de naturlige, kemikaliefrie produkter i vores sortiment.

Beroligende bodylotion BIO efter sol (150 ml)
Detaljer om produktet
BB creme med Aloe vera light 30ml
Detaljer om produktet
Shampoo Nordic Berries 250ml BIO, VEG
Detaljer om produktet
Glamorous Eau de Parfum (30 ml) - med en duft af appelsin, jasmin og vanilje
Detaljer om produktet