facebook
Ordrer afgivet før kl. 14.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR

Tartrazin (CI 19140)

Andre navne: E102, Acid yellow 23, CI Food Yellow 4, Hydrazine yellow, Tartrazin, CI Food Yellow 4, Tartrazin, Amarillo, Japan Yellow 4, FD&C Yellow No. 5

Score for skade: 4 (Lidt skadelig kemi)


Tartrazin (CI 19140), også kendt som E102, Acid yellow 23, CI Food Yellow 4, Hydrazine yellow, Tartrazine, CI Food Yellow 4, Tartrazine, Amarillo, Japan Yellow 4, FD&C Yellow No. 5, er et syntetisk farvestof til fødevarer med et gult skær. Det blev udviklet i 1884, og det er tilladt at bruge det i mange lande rundt om i verden, selvom nogle lande, såsom Norge og Østrig, begrænser brugen på grund af potentielle sundhedsrisici.

Dette stof findes meget ofte i produkter, hvor der er behov for en gul farve. Det er meget udbredt i fødevareindustrien, hvor det bruges til at farve forskellige typer konfekture, bolsjer, popcorn, chips, kiks og andre søde og salte kager. Det findes også i drikkevarer som energidrikke, nogle typer sodavand og frugtjuice. Tartrazin bruges også i den kosmetiske og farmaceutiske industri. I kosmetik bruges det i shampoo, sæbe, kosmetiske cremer og andre produkter til personlig pleje. I den farmaceutiske industri bruges det til at farve forskellige lægemidler og vitaminer.

Tartrazin (CI 19140) kan findes i følgende produkter

Card image
Tandpasta til hvidtning af tænder med aktivt kul (100 ml)
Detaljer om produktet
Card image
Nordic Berries Conditioner 180ml BIO, VEG
Detaljer om produktet
Card image
Conditioner spray Nordic Berries 200ml BIO, VEG
Detaljer om produktet
Card image
Tandpasta mod pletter (100 ml) - giver en frisk fornemmelse i munden
Detaljer om produktet
Card image
Chokolade i en flaske alkoholisk version
Detaljer om produktet
Card image
Herbaregen - tinktur uden alkohol (50 ml) - til og efter åndedrætsbesvær
Detaljer om produktet
Kategori
Top