facebook
Ordrer afgivet før kl. 14.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR

Safflower (Saflor)

Andre navne: Carthamus tinctorius, saflor, tyrkisk safran, tidsel

Score for skade: 1 (Naturlige stoffer)


Saflor, også kendt som Carthamus tinctorius, saflor, tyrkisk safran eller tidsel, er en ukrudtsagtig, enårig plante, der stammer fra Mellemøsten. Planten er populær på grund af sine knaldrøde blomster, som skaber en smuk kontrast til de lysegrønne blade. Den dyrkes i mere end 60 lande, primært på grund af olien, som udvindes af frøene.

Olien fra saflor er et af de mest eftertragtede produkter, som denne plante har at byde på. Denne olie er rig på linolsyre, som er gavnlig for menneskers sundhed og derfor ofte bruges i fødevareindustrien. Saflor er også en vigtig ingrediens i produktionen af margariner og solsikkeolier. En anden anvendelse af saflor er i kosmetiske produkter - på grund af det høje vitamin- og antioxidantindhold bruges olien fra denne plante ofte i ansigtskosmetik, shampoo og andre kropsplejeprodukter. Selve saflorblomsterne bruges traditionelt til at fremstille naturlig hennafarve til hår og tekstiler. Saflorblomster afgiver også et orange til rødt farvestof, der ofte bruges til at farve silke og bomuld.

Safflower (Saflor) kan findes i følgende produkter

Card image
Naturally Clear matterende væske til problematisk hud 30 ml
Detaljer om produktet
Card image
Naturally Clear matterende væske til problematisk hud 30 ml
Detaljer om produktet
Card image
Naturally Clear matterende væske til problematisk hud 30 ml
Detaljer om produktet
Card image
Naturally Clear matterende væske til problematisk hud 30 ml
Detaljer om produktet
Card image
Naturally Clear matterende væske til problematisk hud 30 ml
Detaljer om produktet
Kategori
Top