facebook
Ordrer afgivet før kl. 12.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR | Gratis ombytning og returnering inden for 90 dage

Laktase

Andre navne: Lactase, Lactase-phlorizin hydrolase, Glycosylceramidase

Score for skade: 2 (Derivater af naturlige stoffer)


Laktase, også kendt som Lactase, Lactase-phlorizin hydrolase eller Glycosylceramidase, er et vigtigt enzym, der produceres i tyndtarmen hos pattedyr. Dets vigtigste funktion er at nedbryde laktose (det sukker, der findes i mælk) til simple sukkerarter - glukose og galaktose, som derefter lettere absorberes af kroppen.

Betydningen af dette enzym er afgørende for produktionen af visse fødevarer. Det er især vigtigt i fremstillingen af laktoseprodukter, der er beregnet til personer med laktoseintolerans. Disse mennesker mangler enzymet laktase, som gør dem i stand til at fordøje laktosen i mejeriprodukter. Producenter af laktoseholdige fødevarer tilsætter derfor dette enzym til deres produkter for at nedbryde laktosen og dermed gøre det muligt for laktoseintolerante mennesker at indtage dem. Laktase bruges derfor i vid udstrækning til fremstilling af laktosefri mejeriprodukter som yoghurt, ost og mælk.

Ud over fødevareindustrien bruges laktase også i den farmaceutiske industri. På grund af dets evne til at nedbryde laktose til simple sukkerarter bruges det i produktionen af forskellige lægemidler til mennesker, der lider af laktoseintolerance. Sådanne lægemidler kan f.eks. omfatte forskellige tabletter, kapsler eller pulvere.

Du finder ikke dette stof i vores produkter. Prøv de naturlige, kemikaliefrie produkter i vores sortiment.

Aloe vera shampoo 500ml BIO, VEG
Aloe vera shampoo 500ml BIO, VEG
Detaljer om produktet
Balsam med jordbær og mynte 250 ml
Balsam med jordbær og mynte 250 ml
Detaljer om produktet
Kategori Søg efter