facebook
Ordrer afgivet før kl. 12.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 95 EUR | Gratis ombytning og returnering inden for 90 dage

Japansk ansjos (Engraulis japonicus)

Andre navne: Japansk ansjos, Japansk ansjos, Katakuchi-iwashi

Score for skade: 1 (Naturlige stoffer)


Den japanske ansjos (Engraulis japonicus) er en lille art af pelagiske fisk, der tilhører familien Engraulididae, bedre kendt som ansjoser. På engelsk findes den under navnet Japanese anchovy. I sit hjemland, Japan, er den kendt som Katakuchi-iwashi. Denne art er udbredt i Stillehavet, især i området omkring Japan, Korea og Kina, hvor den er en vigtig del af fiskeindustrien.

Japansk ansjos er en fremragende proteinkilde og bruges i en lang række produkter på grund af dens høje næringsværdi. Den spises ofte rå, grillet eller stegt, men den bruges også til at lave dashi fiskebouillon, som er et af nøgleelementerne i det japanske køkken. Fisken findes også i et vigtigt japansk produkt kaldet tsukudani, som er en lille fisk kogt i sojasauce og let sødet. Japansk ansjos er også en vigtig ingrediens i den koreanske fermenterede ret myeolchijeot, som minder om fiskepasta. Derudover bruges den også til at fremstille fiskeolie og fiskemel, som er særligt værdsat i fødevare- og husdyrindustrien. Men på grund af dens betydning for fiskeindustrien har den japanske ansjos også problemer med overfiskning, hvilket kan true dens bestand.

Du finder ikke dette stof i vores produkter. Prøv de naturlige, kemikaliefrie produkter i vores sortiment.

Basis Universal Cream 150 ml
Basis Universal Cream 150 ml
Detaljer om produktet
Naturlig hårfarve BIO (100 g) - lilla - for sundhed, glans og styrke
Naturlig hårfarve BIO (100 g) - lilla - for sundhed, glans og styrke
Detaljer om produktet
ECO gave sæt Shower gels
ECO gave sæt Shower gels
Detaljer om produktet
Bio Pink renseskum 150 ml
Bio Pink renseskum 150 ml
Detaljer om produktet
Kategori Søg efter