Glycerylpalmitat
Andre navne: Glycerylmonopalmitat; Hexadecansyre, 2,3-dihydroxypropylester; Hexadecansyre, monoester med 1,2,3-propanetriol
Skadelighedsscore: 4 (Lidt skadelig kemi)
Glycerylpalmitat, også kendt som glycerylmonopalmitat, hexadecansyre, 2,3-dihydroxypropylester eller hexadecansyre, monoester med 1,2,3-propanetriol, er en kemisk forbindelse, der ofte bruges i kosmetik og fødevareforarbejdning. Det er et farveløst til let gulligt fast stof, der har et højt smeltepunkt og er praktisk talt uopløseligt i vand. Glycerylpalmitat er en ester af palmitinsyre og glycerol og udgør dermed en af byggestenene i fedtstoffer i de fleste planter og dyr.
I kosmetik bruges glycerylpalmitat på grund af dets emulgerende og blødgørende egenskaber. Det er almindeligt forekommende i fugtighedscremer, ansigtsvask, bodylotion, shampoo, showergel og parfume. Det forbedrer produkternes konsistens og giver dem en silkeagtig glathed. Det forbedrer også fordelingen af andre ingredienser i hudprodukter. I fødevareindustrien bruges glycerylpalmitat som emulgator og stabilisator. Det findes derfor i forskelligt bagværk, konfekture, chokolade, halvfabrikata, mejeriprodukter samt i instant supper og saucer. Selvom dette stof er naturligt til stede i fødevarer, kan det i nogle tilfælde forårsage uønskede bivirkninger som hud- og øjenirritation.
Du finder ikke dette stof i vores produkter. Prøv de naturlige, kemikaliefrie produkter i vores sortiment.
Blu Mediterraneo Mandorlo di Sicilia Eau de Toilette unisex
Detaljer om produktet
Pulver hårfarve 100g Blond
Detaljer om produktet
The One Intense Eau de Parfum til kvinder
Detaljer om produktet
Universal sort sæbe BIO - pasta (1 kg)
Detaljer om produktet