Glukosider
Andre navne: Glukosider
Score for skade: 2 (Derivater af naturlige stoffer)
Glukosider er typiske repræsentanter for en gruppe af naturlige forbindelser, der er en kombination af sukker og ikke-sukkerkomponenter. Disse halvnaturlige stoffer, som kan findes i en lang række planter, dannes ved at binde en eller flere glukoseenheder til et ikke-sukkersubstrat (aglykon) via en glykosidisk binding. Glukosider er blandt de grundlæggende molekyler i livet og spiller en nøglerolle i mange biologiske processer.
Anvendelsen af glucosider er ret bred. I fødevare- og medicinalindustrien bruges glucosider til at forbedre produkternes smag og aroma, da de nedbrydes til sukker og aromakomponenter under varmebehandling. I sundhedssektoren bruges de derefter som en komponent i mange lægemidler. De er også vigtige i produktionen af visse typer biobrændsel. Et vigtigt glukosid, kendt som amygdalin (findes i kernerne af æbler, abrikoser, ferskner, kirsebær og mange andre frugter), er ved at blive undersøgt for dets potentielle anti-kræftfremkaldende effekter. Derudover er forskellige typer glucosider også en ingrediens i nogle typer øjendråber, cremer og andre kropsplejeprodukter. Uden glukosider ville vores levevilkår altså være markant anderledes.
Glukosider kan findes i følgende produkter
Baby skånsom vaskeemulsion 250ml BIO, VEG
Detaljer om produktet
Flydende håndsæbe uden parfume 300ml BIO, VEG
Detaljer om produktet
Tandpasta til følsomme tænder Sensitive (100 ml)
Detaljer om produktet
Tandpasta mod pletter (100 ml) - giver en frisk fornemmelse i munden
Detaljer om produktet
Shampoo uden parfume 500ml BIO, VEG
Detaljer om produktet