facebook
Ordrer afgivet før kl. 14.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR

Gelatine (Gelatine)

Andre navne: Animalsk gelatine, Vegetabilsk gelatine, Agar, E406, E407, E410

Score for skade: 2 (Derivater af naturlige stoffer)


Gelatine, også kendt som animalsk gelatine, vegetabilsk gelatine, agar eller fødevaretilsætningsstofferne E406, E407 og E410, er et stof, der har en bred vifte af anvendelsesmuligheder i den kulinariske industri og fødevareindustrien. Det er et klart, farveløst og næsten smagløst stof, der dannes ved at koge kollagenvæv som hud, sener, ledbånd eller knogler fra dyr i lang tid. På den anden side udvindes vegetabilsk gelatine, også kaldet agar, af visse arter af alger, og dets egenskaber minder meget om animalsk gelatine.

Gelatine er populært for sine fortykkende egenskaber og sin evne til at danne faste geler, som hovedsageligt bruges i konfekture og slik. For eksempel er animalsk gelatine en vigtig ingrediens i produktionen af slik, gelésukker, cheesecakes og buddinger. Det bruges også i kosmetikindustrien, f.eks. til fremstilling af cremer, shampoo eller scrubs. Vegetabilsk gelatine eller agar er hovedingrediensen i vegetariske og veganske erstatninger for animalsk gelatine. Men ud over søde retter bruges gelatine også i kødindustrien - til produktion af pateer, kløver, pølser eller aspik. E406, E407 og E410 er koder for forskellige typer gelatine og agar, der bruges som stabilisatorer, emulgatorer eller fortykningsmidler i forskellige fødevarer og drikkevarer.

Gelatine (Gelatine) kan findes i følgende produkter

Card image
RA6 24 - højeffektiv perlator med udvendigt gevind af tjekkisk produktion
Detaljer om produktet
Card image
RA10 - universal vandsparer til brusere fremstillet i Tjekkiet
Detaljer om produktet
Card image
RA10H - universal vandsparer til brusere med glat design, tjekkisk produktion
Detaljer om produktet
Card image
RA6 24A - højeffektiv perlator med udvendigt gevind og anti-vandale behandling
Detaljer om produktet
Kategori
Top