Butylhydroxyanisol (BHA)
Andre navne: Butyleret hydroxyanisol, Butyleret hydroxyanisol, BHA, E 320, Antioxine B, Embanox, Nipantiox1-F, Protex, Sustane 1-F, Tenox BHA
Skadelighedsscore: 4 (Lidt skadelig kemi)
Butylhydroxyanisol (BHA), som også er almindeligt kendt som butyleret hydroxyanisol, butyleret hydroxyanisol, BHA, E 320, Antioxine B, Embanox, Nipantiox1-F, Protex, Sustane 1-F, Tenox BHA, er en organisk forbindelse, der er meget anvendt i fødevare- og kosmetikindustrien som konserveringsmiddel. Det er derfor en kemisk antioxidant, hvis vigtigste funktion er at forhindre ændringer i farve, smag og lugt forårsaget af oxidation. Uden brug af konserveringsmidler ville mange produkter hurtigt blive fordærvede.
BHA tilsættes en lang række fødevarer og drikkevarer, såsom kød og kødprodukter, korn, gærprodukter, tørrede mejeriprodukter, frugtdrikke og forskellige typer fedtstoffer og olier. I kosmetikindustrien bruges det i cremer, mascara, makeup, forskellige typer olier og fedtstoffer, sæbe og shampoo. BHA bruges også i medicinske produkter som salver og cremer til duft og konservering. Det er vigtigt at bemærke, at selv om BHA er meget udbredt og generelt betragtes som sikkert, kan det forårsage allergiske reaktioner eller andre bivirkninger hos nogle mennesker. Der er endda undersøgelser, der viser en potentiel risiko for, at BHA er kræftfremkaldende, hvis det indtages i for store mængder.
Du finder ikke dette stof i vores produkter. Prøv de naturlige, kemikaliefrie produkter i vores sortiment.
Brulee U Eau de Parfum
Detaljer om produktet
Ansigtsserum - Azelainsyre 10ml
Detaljer om produktet
Ahmed Al Maghribi Bin Shaikh parfumeekstrakt unisex
Detaljer om produktet
Engangsbleer til spædbørn af biobomuld 11-25 kg
Detaljer om produktet
Flavo-Lymf - tinktur uden alkohol (50 ml) - lymfesystemet og det vaskulære system
Detaljer om produktet